LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


VANHOJENPÄIVÄ 2011

Iisalmen lyseon vanhojenpäivää vietettiin 18.2.2011. Vanhojentanssiesityksiä järjestettiin päivän aikana kaikkiaan kolme, jotta kaikki halukkaat pääsivät seuraamaan esitystä. Vanhoja oli tänä vuonna tanssimassa kaikkiaan 120, poikia vähemmän kuin tyttöjä. Pojat siis saivat tänäkin vuonna tanssittaa useita daameja.

Ella Tolonen ja Aleksi Hiltunen

Tilaisuuden juonsivat lyseon vanhat Ella Tolonen ja Aleksi Hiltunen.


Miiu Laajalahti

Miiu Laajalahti
kertoi opiskelijan puheenvuorossa, että vanhojenpäivä oli vaatinut paljon valmisteluja mutta kaikki vaiva oli sen arvoista, sillä päivä on ainutlaatuinen hetki elämässä.

Wanhat Neidit

Ennen varsinaisia tansseja yleisö sai nauttia musikkiesityksistä: Vilma Sarvela soitti pianolla Sibeliuksen kappaleen Kuusi, ja Wanhat Neidit (Oona Repo, Oona Poutiainen, Essi Palojärvi, Anni-Kaisa Haukka, Anna-Maija Kotilainen ja Tuija Lång) lauloivat kappaleen True colors.

lehtori Kimmo Varis

Kimmo Varis
toi opettajien tervehdyksessään esille vanhojentanssien historiaa. Lyseossa ensimmäiset vanhojentanssit järjestettiin keväällä 1990. Tanssit ovat muokkautuneet paljon vuosien varrella, ja jokainen vuosikurssi luo tansseista omannäköiset.













Essi Palojärvi

Essi Palojärvi (09E) kertoi aloittaneensa vanhojenpäivään valmistautumisen jo vuotta aikaisemmin, kun hän oli varannut kampaajan ja meikin: "Kesälomalla Espanjassa ostin itselleni Sonia Peñan suunnitteleman mekon sekä laukun, ja syyslomalla löytyivät korut. Pinkit kengät löytyivät sattumalta eräästä kenkäkaupasta mummolareissulla."

Vilma Sarvela ja Anton Martikainen

Anton Martikainen (09A) arvioi, että tanssit sujuivat kaikilta hyvin ja että suurilta kommelluksilta vältyttiin jännityksestä huolimatta: "Erityisen jännittyneitä olimme ennen ensimmäistä näytöstä, mutta jännitys hälveni melkein heti lavalle pääsyn jälkeen. Minä itse jännitin turhankin paljon tangoa, koska pyörähdys vaan ei niillä kengillä luistanut."

Vanhojentanssikurssille Anton sanoi lähteneensä mielenkiinnon ja suositusten vuoksi mutta myönsi, että kurssi oli myös kiva kevennys 4. jaksossa. Kurssilla opeteltiin esimerkiksi perustansseja, kuten valssia ja tangoa, sekä hyviä käytöstapoja. "Etiketti ja pieni tapakasvatus tekee jokaiselle lukiolaiselle hyvää", Anton totesi.

Vanhojenpäivän ainoana miinuspuolena Anton piti sen kalleutta: "Puvun, joka oli saketti, sekä kenkien yms. vuokraukseen meni lähemmäs 200 euroa. Myös ruokailu, taksikuljetukset, parturi ja jatkovaattet tulivat maksamaan mukavasti. MUTTA kaikkea ei voi mitata rahassa, ja ikimuistoisen päivän vuoksi minä ja monet muutkin olisivat olleet valmiita maksamaan vielä paljonkin enemmän."

Myös Essi Palojärvi ja Pauliina Laitinen (09A) olivat tyytyväisiä vanhojenpäivän jälkeen:

Essi Palojärvi: "Mielestäni vanhojenpäivä täytti kaikki odotukset, ja valmistautuminen oli vaivan arvoista! Vanhojenpäivä oli ihana ja unohtumaton kokemus, jota suosittelen kaikille!"


Pauliina Laitinen

Pauliina Laitinen: "Kaikki oli vaivan arvoista, vaikka päkiät ja selkä olivat kipeänä. Oli kiva olla päivä hienona ja ihastella, kuinka kauniita kaikki olivat. Ruokailupaikkamme oli myös näyttävä, ruoka oli hyvää, ja jatkoillakin oli hauskaa."